czwartek, 2 maja 2013

Słonecznikowy zawrót głowy

                                                            Słonecznikowe kąski

        Pyszne, proste, w smaku przypominają słonecznikowe sezamki. Idealne do herbaty, kawy .




                                                                              


                                                               SKŁADNIKI :
                                                         
                                                              ¼ kostki masła
                                                               4 łyżki cukru
                                                               4 łyżki mleka
                                                               1 łyżka miodu
                                                           30 dkg słonecznika


                                                       SPOSÓB WYKONANIA

Wszystkie składniki wyłożyć na patelnię i na bardzo małym ogniu mieszać i smażyć do wchłonięcia płynu i jak pierwsze ziarna słonecznika zbrązowieją – wylać czy wyłożyć na papier i do piekarnika. W temperaturze 100 – 120 st. C suszyć – nawet do 50 min. Często zaglądać , żeby się nie spaliło. Kiedy osiągnie kolor starego złota wyjąć i ostudzić !












                                          

Brak komentarzy: