sobota, 10 stycznia 2015

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy
Najprostszy i najpyszniejszy zarazem mus czekoladowy jaki kiedykolwiek jadłam !



Składniki :
- 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
- 1 tabliczka czekolady mlecznej (100 g ) i trochę na dekorację
- 1 śmietan-fix
- trochę cukru pudru

Sposób przygotowania:
Śmietanę podgrzej do wrzenia, zdejmij z ognia. Dodaj posiekaną czekoladę i poczekaj aż składniki się rozpuszczą, mieszając od czasu do czasu. Czekoladową śmietanę wystudź. Do schłodzonej masy dodaj odrobinę cukru pudru ( do smaku) i 1 śmietan-fix, to niezbędne, ponieważ bez niego śmietana nie ubije się. Przełóż gotową, ubitą śmietanę do pucharków i ozdób startą czekoladą i jej kawałkami, podawaj schłodzoną :)



Smacznego !

Brak komentarzy: